Voedsaam


Liefde is er op de akker, liefde is er in de keuken en uiteindelijk gaat liefde door de maag





Mijn naam is Ilse van den Bosch (1968). Als kind al zocht ik naar antwoorden op levensbeschouwelijke vragen. Ik had veel respect voor de natuur. Dat respect kon ik voor veel menselijke dingen om me heen niet zo makkelijk opbrengen. Later ben ik mij, met name door het reizen, ook over de schoonheid van mensen gaan verwonderen. Ik ontdekte dat een markt een ontmoetingsplek met een cultuur is. Het is een lievelingsplek geworden waar natuur en cultuur samen komen in inheemse kleuren en geuren. Een nieuwe passie werd geboren: koken. Na cursussen in de Ayurveda, macrobiotiek en wild oogsten, heb ik in 2008 de opleiding tot natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof in Driebergen afgerond. Daar kwam ik thuis. Ik ontdekte dat ik mij verbonden voelde met de antroposofische kijk op het leven. Mijn eindwerkstuk bestond uit een zoeken naar overeenkomsten tussen klassieke Oosterse voedingstradities en de antroposofische kijk op voeding. Soms zie ik mezelf als voedingsfilosoof.